­

haganEjer:
Louise Nørholm, Michael Bo Christiansen
Jonas(19xx), Jacob(19xx)

Udlejes:
Det tænker jeg ikke....

Kontakt:
Det er frivilligt om man vil have sine kontaktoplysninger stående her. Telefonnummer, mail adresse.

Beskrivelse:
Hvor mange sengeplader er der, køkken faciliteter, hvordan opvarmes huset, samt andre relevatne oplysninger.

Om huset
Huset Hagan (oprindelig Hagen - indhegnet græsareal) er en af de oprindelige fem gårde i Brunnberg. Pladsen mellem huset og Hagan-laden var gårdspladsen og vejen gik øst om laden. Dette fremgår af matrikelkort fra 1883, men Hagengården er formodentlig ældre. 

Hagan blev gennemrenoveret i 1950’erne, men der kan stadigvæk ses dele af det oprindelige hus, under brædderne. Ved denne renovering blev husets fine fyldningsdøre beklædt med plader bl.a. for at dækker over at fyldningen var savet ud og formodentlig brugt, som brænde en kold vinter.  En enkelt dør overlevede og fremstår i dag som de oprindelige. 

Dele af isoleringen er stadigvæk savsmuld og drysser med jævne mellemrum ned i skabe og skuffer. 

Hagan blev i 1972 købet at Birgit og Palle Nørholm, som i slutningen af 70’erne bestilte de en overdækket terrasse på bagsiden af huset. Det tog ca. 5 år før arbejdet endelig blev lavet. En glad Sigge (tømmermesteren) ringere kl. 7.00 en morgen og fortalte at projektet nu var afsluttet. Projektet var egentlig opgivet; men så fik vi også tag og nedløbsrør i SORT - som var i strid med byens regler - og måtte straks udskiftes. Terrassedøren var heller ikke som aftalt og blev også udskiftet; men den fik heldigvis et nyt liv, som dør til den nye terrasse på Anden, mange år senere. 

Ved renovering af vindfanget år 2000, på forsiden af huset, fandt håndværkerne smukke udskæringer, som de anslog til at være fra det oprindelige hus. Disse er dog stadigvæk tildækket, da det vil kræve en større (dyrere) renovering; men måske en dag…

Huset har været i familiens eje siden og blev i 2022 overtaget af Louise Nørholm, hendes mand og børn. 

­