­

Langtelt50 års jubilæumstelt

Så har vi taget en beslutning - vi (ledelsen) har valgt at leje et langtelt på 350 kvm, som vi har i uge 29 og 30. Vi har blot et problem, det skal transporteres fra Roskilde til Brunnberg og retur igen. Teltet kommer på en trailer og vejer 1 ton. Så hvis der en frivillig, som gerne vil tage tur op, ned eller begge dele, så kontakt Søren Kodal (Formansbostaden). Ledelsen betaler for færge/bro og drivmiddel.

Teltet har ”vinduer” hele vejen rundt, så det bliver lyst og behageligt. Udover transporten, så har vi også et gulvproblem vi skal have løst. Mere om dette på den kommende generalforsamling d. 13. maj.

Søren Kodal 

DiskkurvSom omtalt på generalforsamlingen har byen anskaffet 2 styk diskgolf kurve og de står nu oppe i Brunnberg.  

Frisbeegolf eller discgolf en sportsgren som startede i 1960'erne. Frisbee Golf eller disc golf adskiller sig fra almindelig golf på to væsentlige punkter. For det første er banens huller skiftet ud med kurve, hvor der er påmonteret kæder. For det andet er køllerne og boldene skiftet ud med specielt fremstillede frisbeer der er optimeret til frisbee golf. Reglerne for Frisbee golf ligner til forveksling dem for almindelig golf og ligesom almindelig golf opereres her også med både begreber som 'out of bounds' og teested. Reglerne om beregning af spilleres handicap udregnes i det store og hele efter samme principper som ved almindelig golf.

Alle kan være med til diskgolf – se her en kort introduktion.

Så hvis man har lyst til, at prøve er det en god ide at tage nogle ”disk” med op. Har man ikke nogle ”disks” kan man købe en startpakke her – og mange andre steder.

Coivd19Efter d. 27. juni 2020 må alle dem som har en ødegård i Sverige rejse op til den uden efterfølgende, at skulle i hjemme karantæne i 14 dage.

Udenrigsministeriet skriver på der hjemmeside: ”For Sverige er valgt en regional model, hvor rejsevejledningen vil afhænge af antallet af nye ugentlige smittetilfælde i hver enkelt region. Det giver mulighed for at åbne for rejser til og fra regioner med få nye smittetilfælde, mens vi fortsat fraråder ikke-nødvendige rejser til regioner med over 20 nye ugentlige tilfælde per 100.000 indbyggere.

Rejsevejledningen vil efter den 27. juni ikke længere fraråde ophold på egen ødegård el. lign., selvom øvrige ikke-nødvendige rejser fortsat måtte frarådes til den pågældende region. Hvis man tager ophold på egen ødegård el.lign. er man heller ikke omfattet af opfordringen til at blive hjemme i 14 dage efter hjemrejse

Link: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/coronavirus/

Jeg håber vi alle ses deroppe.

HorisontMindeord til Svend

"Jorden er meget nær kugleformet, og dette bevirker, at man overalt ude til søs, hvor udsigten er fri, ser himmel og hav mødes i en cirkel, i hvis midte man synes at befinde sig. Denne cirkel, der ligger på jordoverfladen, kaldes kimingen".
(Th. P. Funder, Praktisk Navigation)

Som vi kendte dig, forstod du altid at holde kursen støt. Dit til tider utilslørede temperament til trods, var du bevidst om, at de virkelige trusler oftest befinder sig hinsides kimingen - usynlige for vore øjne. Du navigerede med stor viden og fanden i voldskhed, med humor og pli. Til lands, til vands og i luften.

Din store lykke i livet var, at du mødte kærligheden i en kvinde af samme skuffe som du selv. Du mødte Grethe. Grethe der stod med til søs men også gav dig modstand. Holdt dig fast ved jorden. Lærte dig at "det er lettere at sige nej tak end stop", når festen bruser i årerne. Grethe, der lærte dig Brunnbergs velsignelser og gjorde dig til "grøntsagselsker" på dine gamle dage, som du udtrykte det.

Vi er taknemmelige for at have kendt dig. For det du viste os om at holde fast i kærligheden, når det gælder. For din anerkendelse og medleven. For gode grin og visdomsord, og for at du også tog os med ind i dine personlige rum hinsides kimingen.

Nu kan Skodaen blive skrottet, men du vil altid være blandt os.

Vi ærer dit minde og sender de kærligste tanker til dig Grethe.


Hanne og Peter
Höken

artikelSom ”Webmaster” kunne jeg godt tænke mig at vores hjemmeside blev mere ”bred”. Jeg efterlyser derfor ”artikler” skrevet af jer om alt muligt, som I måtte have på hjertet. Det kunne være jeres gamle minder om Brunnberg, Jeres oplevelser af Brunnberg. Gæster er også velkommen til at skrive om deres møde med byen. Hvis I kunne ledsage jeres artikel med et lille billede, som her til venstre ville det være rigtigt fint. Send jeres tekst og billede til mig kodal@kodal.net , så skal jeg nok efterfølgende lægge det op på hjemmesiden. Der må være så mange ufortalte historier derude.

­